Kijárási korlátozás! – Visonta Községi Önkormányzat felhívása

A Kormány március 28-tól kijárási korlátozást vezet be Magyarország egész területére. “Lakóhelyünket két héten keresztül csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából hagyhatjuk el.” – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök.

Az élelmiszerboltok, patikák, piacok és drogériák látogathatók lesznek. Nyilvános helyeken másfél méteres távolságot kell tartani.

Az élelmiszerboltok, drogériák, patikák esetében olyan speciális szabály lép életbe, hogy a 65 év felettiek 9 és 12 óra között látogathatják ezeket az üzleteket. Ebben az időszakban más nem mehet be ezen helyekre.

A levegőtisztaság védelme érdekében Visonta községben a veszélyhelyzet időtartama alatt avart és kerti hulladékot tilos égetni. Kérjük a lakosságot, hogy amennyiben lehetőségük van rá, ne szilárd tüzelőanyaggal fűtsenek. Országgyűlési képviselőnk közbenjárását kértük, hogy a Mátrai Erőmű Zrt. a zagykazettáinak kiporzását csökkentse vagy szüntesse meg.

Az Önkormányzat pénzeszközeinek védelme érdekében a lakáscélú helyi támogatások folyósítását is szüneteltetjük.

Visonta Községi Önkormányzat a koronavírus elleni védekezés céljából a lakosság részére házanként 1 db. maszkot biztosít, melyet jelen értesítés mellé elhelyeztünk. Buszmegállóinkat, Egészségház, boltok, postahivatal előtti területet fertőtlenítőszerrel naponta permetezzük.

Kérjük a lakosságot, hogy ebben a válságos időszakban fokozottan figyeljünk egymásra, szomszédainkra, szüleinkre, nagyszüleinkre. Ha valakinek tudomására jut, hogy egy lakosunknak segítségre van szüksége, hívja a Visontai Közös Önkormányzat Hivatalt (37/360-086).

Kérjük a lakosság megértését és együttműködését a koronavírus járvány terjedésének megfékezése érdekében.

Visonta, 2020. 03. 27.

Visonta Községi Önkormányzat

 

A teljes levél itt olvasható: Önkormányzati tájékoztatás